Distributieriem vervangen

De distributieriem - van spanrol tot waterpomp

De distributieriem verbindt belangrijke motoronderdelen van uw auto met elkaar. Eigenlijk is de distributieriem het hart van uw motor. Zonder de riem werkt uw motor niet. Een versleten distributieriem zorgt dat uw motor in elkaar loopt. Zorg dus dat u op tijd uw distributieriem vervangt. U moet de distributieriem na 80.000 of 120.000 km vervangen. Of na 5 of 10 jaar. Wat het eerst komt. Sommige auto's hebben in plaats van een distributieriem een distributieketting. Die heeft bijna geen onderhoud nodig.

De distributiespecialist voor Amsterdam en Utrecht

U krijgt altijd een gratis leenauto. Wij vervangen distributieriemen voor alle automerken. De kosten zijn verschillende per merk en model. Wilt u weten wat het vervangen van een distributieriem kost? Bel dan direct één van de automonteurs op 06-24 626 380

Wanneer moet uw distributieriem worden vervangen?

Heeft uw auto tussen de 80.000 en 120.000 km gereden? Dan is het waarschijnlijk tijd om de distributieriem te laten vervangen. Kom voor een controle naar ons. Dan bekijken wij kosteloos of uw riem aan vervanging toe is. Als u uw distributieriem op tijd vervangt, voorkomt u dat de riem breekt of doorslipt en schade aan uw motor veroorzaakt, waardoor u voor hoge kosten komt te staan.

Wat kost een distributieriem vervangen?

Gemiddeld rekenen wij voor een 8 kleppen motor € 249 euro en voor een 16 kleppen motor € 349 euro all-in. Wij vervangen de waterpomp en spanrollen ook. De oude distributieset krijgt u in een doos terug. Wij verzegelen de vervanging met een speciale sticker onder de motorkap.

Bel of Whatsapp ons op 06-24 626 380 voor een gratis distributiecheck van uw auto.