Distributieriem Seat vervangen

Onze speciaal opgeleide monteurs hebben ruime ervaring met het vervangen van een Seat distributieriem. Bent u in het bezit van een Seat dan is het verstandig om uw distributieriem tijdig te vervangen. Wanneer u dat niet doet, dan bestaat de kans dat uw Seat distributieriem verspringt of breekt. In beide gevallen zal dat tot veel motorschade leiden en zullen de kosten voor reparatie aanzienlijk hoger zijn.

Vervangen distributieriem Seat

Uw distributieriem maakt constant omwentelingen, hierdoor is uw distributieriem een slijtage gevoelig onderdeel. Uw distributieriem zorgt voor verbinding tussen uw nokkenas en krukas (ZIE AFBEELDING). Soms word uw waterpomp ook aangedreven door de distributieriem, in dat geval vervangen wij ook uw waterpomp. Bij het vervangen van een waterpomp moet het koelsysteem opnieuw bijgevuld worden met een paar Liter koelvloeistof, daarnaast moet het koelsysteem ook ontlucht worden. Zodat het koelsysteem optimaal kan presteren. Word uw waterpomp ook aangedreven door uw distributieriem? Dan is het in de prijs verwerkt! Zo weet u zeker dat er geen verassende kosten bij komen kijken.

Kosten distributieriem Seat

Soms komt onze 1e autotechnicus tijdens het vervangen van uw distributieriem onderdelen tegen die aan vervanging toe zijn, in dat geval word er altijd contact opgenomen met de klant om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast bewaren wij altijd de oude onderdelen van uw auto, zodat u die achteraf kunt inzien. Soms met de benodigde uitleg erbij! Wilt u op de hoogte gehouden worden tijdens het vervangen van uw distributieriem? Bij Autobedrijf de Waver kan dat! Laat uw Whatsapp achter en u word tijdens de reparatie op de hoogte gehouden, door middel van foto’s! Bij ons kunt u terecht voor alle distributieriemen van uw Seat.

Nummer 1: Krukas tandwiel
Nummer 2: Looprol
Nummer 3: Spanrol
Nummer 4+5: Nokkenas tandwielen
Zoals u kunt zien zorgt de distributieriem voor verbinding tussen de nokkenas en krukas. De krukas draait waardoor de kracht door middel van een distributieriem word overgebracht op de bovenste 2 nokkenas tandwielen. De timing van uw motor is cruciaal en daarom moet het vervangen van de distributieriem worden uitgevoerd door een specialist!