Distributieriem Renault vervangen

Het is belangrijk om de distributieriem van uw Renault tijdig te vervangen. Word de distributieriem niet tijdig vervangen dan kan die breken. Als die breekt, heeft u een groot probleem. De kans is dan heel groot dat er een motorrevisie uitgevoerd moet worden en in het ergste geval moet er een complete nieuwe motor gemonteerd worden.

Wanneer treden er problemen op bij de distributieriem van uw Renault?

  • Met olielekkage rondrijden; het olie zakt naar uw spanrollen of uw looprollen. Het komt tussen de distributieriem van uw Renault. Hierdoor verliest uw distributieriem zijn grip en slijt harder. Daarom is een juiste, droge omgeving essentieel voor de distributieriem van uw Renault.
  • Een looprol van de Distributieriem die inwendig stuk is, waardoor die weinig omwentelingen maakt. Dit veroorzaakt wrijving met de D-riem. Dit kan leiden tot een D-riem die sneller slijt. Gevolg is dat die geheid breekt.
  • Het doel van een Spanrol is het spannen van uw D-riem. Als uw Spanrol inwendige stuk is dan kan dat ervoor zorgen dat uw Distributieriem slap komt te staan. Gevolg hiervan is dat de motor van de timing af gaat waardoor de motor inwendig in elkaar kan lopen.
  • Geen beschermkap hebben rondom de distributieriem van uw Renault.
  • Te lang doorrijden op een oude distributieriem bij uw Renault. Een droge distributieriem verliest zijn kracht en kan breken.

Wij hebben er 1 liggen op onze balie die als voorbeeld dient. Wees er dus tijdig bij en vervang de distributiesnaar van uw Renault.

Bij ons kunt u terecht voor alle modellen van Renault.