Distributieriem Opel vervangen

De timing van de distributieriem is cruciaal om de verbranding in de motor goed te laten verlopen. Loopt de timing te vroeg of te laat, dan treden er problemen op. Het nadeel van een distributieriem is dat deze om de zoveel tijd of kilometers vervangen moet worden. Bij Opel ligt dat tussen de 60.000KM t/m 120.000KM maar verschilt per model. Opel gebruikt in sommige motoren een distributieriem.

Opel distributieriem slijtage

De distributieriem is een centraal onderdeel van uw motor. Doordat de distributieriem constant in beweging is, treedt er slijtage op. Gevolg hiervan is dat uw distributieriem scheurt en uw motor inwendig stuk gaat. Voorkom hoge revisie kosten en vervang uw distributieriem op tijd. De distributieriem is een getande riem en zorgt ervoor dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft, en in sommige gevallen drijft uw distributieriem ook de waterpomp aan. Een waterpomp zorgt ervoor dat het water (koelvloeistof) in uw motor circuleert. Wij vervangen uw distributieriem vakkundig. Wilt u meer info over uw distributieriem of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact op met onze werkplaats!

Bij ons kunt u terecht voor de volgende Opel’s: (staat uw auto er niet bij maar heeft u wel een D-riem in uw Opel? Neemt u dan contact op met onze werkplaats!)