Pas op voor aftermarket onderdelen!

Bijna al onze concurrenten (behalve de dealers) monteren aftermarket kettingsets die zij via hun grossier verkrijgen. Deze onderdelen zijn circa 70% goedkoper dan de originele sets. Uw auto loopt hierdoor enorme risico op motorschade. Vraag daarom altijd bewijs bij onze concurrenten dat zij originele onderdelen gemonteerd hebben. Dit kan een factuur van de onderdelen bij de merkdealer zijn of een foto van de gemonteerde onderdelen waarop duidelijk het VW logo, merkcoderingen en kwaliteitscontrole codes staan.

Versprongen distributieketting TSI TFSI

In onderstaande 2 video’s ziet u wat er gebeurt als u te lang doorrijdt met een uitgerekte distributieketting. Helaas is er bij deze Volkswagen Jetta de ketting versprongen. Een kapotte distributieketting veroorzaakt enorme schade aan de TSI en TFSI motor.

Alle zuigers zijn geraakt door de kleppen. De zuiger in cilinder 3 is zelfs door tweeën gespleten. 2 Van de 16 kleppen zijn zelfs gebroken. Hierdoor is de cilinderkop ernstig beschadigd. Deze motor is helaas niet meer te redden. De geschatte kosten zijn circa €4500 euro voor een gereviseerd motor inclusief een nieuwe kettingset en montage. De kosten zijn enorm omdat er nergens een motor te vinden is.

Distributieketting Polo vervangen

Bij ons betaald u een full-service prijs zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Of wij nu een distributieketting vervangen van een Golf of een Polo. Het zijn bekende TSI en TFSI motoren van dezelfde fabrikant. Bij het vervangen van elk distributieketting, krijgt u het volgende:

 • Originele VAG VW Audi distributiekettingset
 • Inclusief geleiders, ketting, spanners, tandwielen en keerring
 • Kleine onderhoudsbeurt
 • Olie en oliefilter worden vernieuwd
 • Reset van het service interval
 • De arbeid

Distributieketting vervangen Golf

Wij vervangen de distributieketting van uw Golf volgens de voorschriften en modificatie van de fabrikant. U krijgt een originele VAG VW Golf distributieketting. Wij monteren een gemodificeerd en compleet distributieketting met alle toebehoren. Ook voeren onze monteurs een kleine onderhoudsbeurt uit. Dit is inbegrepen in de prijs.

Distributieketting vervangen Jetta

Problemen met de distributieketting van dit motortype uit zich in bijgeluiden(ratelen) na starten, motormanagement lampje brand, slecht lopen of zelfs een gebroken ketting. Wij hebben veel ervaring met alle TSI en TFSI motoren waardoor wij deze reparatie vakkundig kunnen uitvoeren tegen een scherp tarief. Bekijk de site voor onze full service prijs voor deze reparatie.

Distributieketting Volkswagen Passat

Wij vervangen alle distributiekettingen van Volkswagen. Zowel de 1.0 tot de 3.2 motoren. Wij monteren alleen dealerkwaliteit onderdelen afkomstig van de VW/Audi dealer. Dus geen goedkope namaak.

Distributieketting Volkswagen Scirocco

Volkswagen heeft veel motoren die aangedreven worden door een distributieketting. Een distributieketting hoort onderhoudsvrij te zijn. Maar dat is meestal helaas niet het geval. Na een aantal jaar ontstaat er rek op de ketting, met gevolgen van dien. Wij van Autobedrijf de Waver zijn gespecialiseerd in het vervangen van uw Distributieketting.

Distributieketting Volkswagen Sharan

Ook de vertrouwde MPV van Volkswagen heeft problemen met zijn distributieketting. Met name de Sharan 1.2 TSI en de Sharan 1.4 TSI heeft last van een uitgerekte distributieketting. Veelal wordt de Sharan gebruikt om zwaar werk te verrichten. Want immers, er is plek voor 5 tot 7 personen. En dit heft zijn tol op de motor. Hierdoor vind er meer slijtage plaats en treed er een probleem op met zijn distributieketting. Gevolgd met een tikkende motor en eventueel een brandend motormanagement lampje.
Wij vervangen alle distributiekettingen van Volkswagen met originele onderdelen. U betaald echter minder bij ons vanwege het voordelig uurtarief. Een leenauto staat klaar voor u.

Volkswagen Distributieketting

Volkswagen heeft veel problemen met motoren die distributiekettingen hebben voor de timing. Zij geven dit niet geheel toe, maar de rijder heeft het meeste last van dit. Bij een koude start veel geratel onder de motorkap, motormanagementlampjes die branden en hoog brandstofverbruik zijn het resultaat. Wij monteren nieuwe distributiekettingen op alle modellen van Volkswagen, Seat, Skoda en Audi.

Kosten distributieketting vervangen Volkswagen

De kosten van het vervangen van een distributieketting zijn verschillend. De kosten variëren van 695 euro tot 995 euro. Hieronder treft u een kostenplaatje aan.

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

 • Distributieketting 1.2 TSI TFSI €695,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Volkswagen Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.4 TSI TFSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Volkswagen Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.6 FSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Volkswagen Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.8 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Volkwagen Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 2.0 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Volkswagen Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Onze conculega’s monteren vaak after-market onderdelen op uw auto. Deze zijn aanzienlijk goedkoper.
Bij ons worden de hierboven genoemde onderdelen rechtstreeks via de VW/Audi/Seat/Skoda dealer aangeleverd.
U krijgt dus altijd originele onderdelen op uw auto gemonteerd.

Distributieketting vervangen Volkswagen

Als uw VW distributieketting speling heeft, zal de motor diverse klachten vertonen. De meest voorkomende zijn:

 • Motormanagement storing
 • Oranje lamp brand
 • Storing in zijn verbranding
 • Misfire storing
 • Motor maakt lawaai bij koude start
 • Geratel bij koude start
 • Rammel bij het starten
 • Ratelen bij stationair toerental
 • Rammelen bij stationair lopen

Volkswagen distributieketting kosten

Door Volkswagen zijn er gemodificeerde distributiekettingsets ontwikkeld. Deze monteren wij in complete sets die de VW Dealer levert. Het verschil zit in materiaal, hoeken van de tandwielen en de kettingen zelf. Zo is er ook een verbetering getroffen in de spanners zodat er voldoende oliedruk op de kettingen houd.

Distributieketting vervangen VW

Als uw distributieketting opgerekt is, kan deze breken. Dit zal enorm hoge kosten met zich meebrengen. Er zal dan een koprevisie uitgevoerd worden. Een distributieketting, spanners, geleiders, keerringen, kleppen, koppakking en kopbouten zullen dan vervangen moeten worden. Daarbij zal de cilinderkop gevlakt moeten worden. De kosten hiervan zijn twee tot drie keer hoger. Wees dit allemaal voor door een nieuwe distributieketting te monteren.

Distributieketting vervangen EOS

Ook voor de Volkswagen Eos vervangen wij een distributieketting. Dit kan variëren van een Eos 1.2TSI en een Eos 1.4TSI. Wij vervangen de distributieketting van uw VW Eos vakkundig en monteren een gemodificeerd set. Tevens vervangen wij bij de Eos 1.4TSI motor zijn nokkenasversteller. Al onze onderdelen zijn afkomstig van de dealer. Het kwaliteit merkt u. Ook voeren onze monteurs een kleine onderhoudsbeurt uit. Een leenauto is beschikbaar.

Distributieketting Touran kosten

Wij vervangen de distributieketting van alle Volkswagen Touran motoren. Aangezien de Touran TSI motor altijd aan de zijkant geplaatst is, kunnen wij er moeiteloos bij.
Wij monteren altijd een originele distributieketting set bij alle VW Touran motoren. De prijzen beginnen vanaf €695 met originele Volkswagen onderdelen.

Distributieketting Tiguan

De distributieketting van de VW Tiguan hebben wij vaak vervangen. Deze modellen worden vaak gebruikt in combinatie met het 4motion aandrijving om te trekken. Dus de motoren komen enorm onder druk te staan en moeten presteren. Olie is dan heel belangrijk maar dit wordt soms vergeten. Gevolg: versleten distributieketting. Deze vervangen wij met originele onderdelen van de Volkswagen dealer vanaf €695 euro.

Distributieketting Beetle

De populaire Beetle heeft helaas ook een distributieketting. Deze slijt. Wij hebben meerdere distributiekettingen van de lieve Beetle vervangen. Er is genoeg ruimte dus het werk is zo gedaan. Wij vervangen alle distributiekettingen met originele sets van de Volkswagen dealer.

Distributieketting Caddy vervangen

De Volkswagen Caddy is uitgevoerd in vele motorvarianten. Helaas ook met kettingen die slijten. De Caddy 1.2 distributieketting en Caddy 1.4 distributieketting vervangen wij. Als u de auto om 9.00 uur brengt, krijgt u een leenauto mee en kunt u hem weer omruilen om 17uur. Bij de Caddy 1.2 TSI is er ook een mogelijkheid om te wachten. Vraag naar de mogelijkheden.

Distributieketting Jetta vervangen

Een uitstekende auto voor het gezin! Wij hadden er ook 1. Okay. Terug bij de distributieketting van de Jetta. De Jetta is uitgevoerd in een 1.2, 1.4 en 2.0 motorvariant met distributieketting. Wij vervangen alle 3 varianten tegen scherpe prijzen. Wij monteren altijd originele distributiekettingen geleverd via de dealer. Zo bent u zeker dat u de hoogste kwaliteit krijgt voor zo min mogelijk kosten.

Distributieketting Troc vervangen

De hoge Troc is vrij nieuw op de markt. Maar helaas hebben wij al enkele distributiekettingen ervan moeten vervangen. De Troc 1.0 en de Troc 2.0 distributieketting vervangen wij vakkundig en met originele onderdelen. Bij de 1.0 motor kunt u soms wachten terwijl de reparatie wordt uitgevoerd. Vraag naar de mogelijkheden.

Audi distributieketting
 • Laag uurtarief
 • Vandaag bellen = morgen gerepareerd
 • Klaar terwijl u wacht

Bel of WhatsApp direct met 1 van de monteurs

Logo WhatsApp
0297893008

Autobedrijf de Waver biedt meer