Pas op voor aftermarket onderdelen!

Bijna al onze concurrenten (behalve de dealers) monteren aftermarket kettingsets die zij via hun grossier verkrijgen. Deze onderdelen zijn circa 70% goedkoper dan de originele sets. Uw auto loopt hierdoor enorme risico op motorschade. Vraag daarom altijd bewijs bij onze concurrenten dat zij originele onderdelen gemonteerd hebben. Dit kan een factuur van de onderdelen bij de merkdealer zijn of een foto van de gemonteerde onderdelen waarop duidelijk het VW logo, merkcoderingen en kwaliteitscontrole codes staan.

Versprongen distributieketting TSI TFSI

In onderstaande 2 video’s ziet u wat er gebeurt als u te lang doorrijdt met een uitgerekte distributieketting. Helaas is er bij deze Volkswagen Jetta de ketting versprongen. Een kapotte distributieketting veroorzaakt enorme schade aan de TSI en TFSI motor.

Alle zuigers zijn geraakt door de kleppen. De zuiger in cilinder 3 is zelfs door tweeën gespleten. 2 Van de 16 kleppen zijn zelfs gebroken. Hierdoor is de cilinderkop ernstig beschadigd. Deze motor is helaas niet meer te redden. De geschatte kosten zijn circa €4500 euro voor een gereviseerd motor inclusief een nieuwe kettingset en montage. De kosten zijn enorm omdat er nergens een motor te vinden is.

Distributieketting Skoda Yeti

De Skoda Yeti TSI motor beschikt over een distributieketting, de ketting zorgt voor verbinding tussen de krukas en nokkenas. En is dus van essentieel belang in de TSI motor. De distributieketting is formeel onderhoudsvrij, toch kan er in de loop der jaren rek ontstaan op de ketting. De oorzaak van een uitgerekte ketting kan ontstaan door meerdere factoren. Meestal komt het doordat de distributieketting door ouderdom uitrekt, dit komt vaak voor na een aantal jaar. In sommige gevallen kan het komen doordat de spanner (Spanner spant de ketting) stuk is. Hierdoor komt er minder of geen spanning te staan op de ketting, de gevolgen hiervan zijn zeer slecht voor uw motor. In sommige gevallen kan uw distributieketting ook stuk gaan door slechte smering (van olie). Dus ververs bij een ketting motor ook tijdig uw olie. Wees er tijdig bij en vervang uw distributieketting bij problemen!

Distributieketting Skoda Fabia

De distributieketting is een bekende euvel bij de motoren van onder meer de Skoda Fabia. Hoewel de distributieketting van de Skoda Fabia een levenslang hoort mee te gaan, is dit niet het geval. Vaak gebeurt dit wanneer de auto meer dan 5 jaar oud is en beroep op fabrieksgarantie niet meer mogelijk is. De dealer zal dan deze kostbare reparatie in rekening brengen. Onze garage biedt u de mogelijkheid deze kosten aanzienlijk te besparen, doordat wij werken met zeer ervaren monteurs en scherpe uurtarieven.

Distributieketting Skoda Octavia

Ook een distributieketting van een Skoda Octavia vervangen wij €625 euro. Bij de 1.2 TSI motor van de Skoda Octavia is er veel speling te vinden als wij kijken naar zijn distributieketting. Hieronder hebben wij een video van hoeveel rek er in de distributieketting kan komen. Een uitgerekte distributieketting veroorzaakt in zijn eerste stadium veel lawaai bij een ochtendstart. In een later stadium zal er een motormanagement lamp aangaan (oranje lamp). Hierna zal de motor slecht beginnen te lopen en zal breken het gevolg zijn. Wees er dus vroegtijdig bij. Zie hieronder een Skoda Octavia 1.2 TSI waarbij wij recentelijk een distributiekettingset vervangen hebben.

Distributieketting vervangen Skoda

Bekijk onze prijzen voor het vervangen van de distributieketting van uw Skoda. Bij ons bent u altijd voordeliger dan bij de Skoda dealer.

Skoda 1.2 TSI Distributieketting

Met name de vroege exemplaren van de 1.2 TSI motor kunnen last hebben van een oprekkende distributieketting. Als er geen garantie meer geldt, is vervanging van ketting en spanner een kostbare reparatie. U krijgt bij de reparatie een originele Volkswagen distributieketting. Bij ons heeft u geen hoge kosten of prijsverrassingen achteraf. Wij werken met een full service prijs.

Skoda 1.4 TSI Distributieketting

De 1.4 TSI motor van Skoda word aangedreven door een distributieketting. Een distributieketting is formeel onderhoudsvrij. Toch kan de ketting soms voor problemen zorgen in de loop der tijd. Onder andere ratelende geluiden uit het motorblok, motor storingen die gepaard gaan met brandende lampjes in het dashboard, motor die veel minder goed presteert. Dit zijn allemaal factoren die kunnen worden veroorzaakt door een distributieketting. Beschikt uw auto over een 1.4 TSI motor? En merkt u ook dat uw auto in aanmerking komt voor bovenstaande factoren? Neemt u dan gerust en vrijblijvend contact op met onze werkplaats!

Kosten distributieketting vervangen Skoda

De kosten van het vervangen van een distributieketting zijn verschillend. De kosten variëren van 695 euro tot 995 euro. Hieronder treft u een kostenplaatje aan.

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

 • Distributieketting 1.2 TSI TFSI €695,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Skoda Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.4 TSI TFSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Skoda Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.6 FSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Skoda Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.8 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Skoda Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 2.0 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Skoda Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Onze conculega’s monteren vaak after-market onderdelen op uw auto. Deze zijn aanzienlijk goedkoper.
Bij ons worden de hierboven genoemde onderdelen rechtstreeks via de VW/Audi/Seat/Skoda dealer aangeleverd.
U krijgt dus altijd originele onderdelen op uw auto gemonteerd.

Distributieketting Rapid vervangen

Zo Rapid de Skoda is, zo snel kán de distributieketting aan vervanging toe zijn. Helaas maar waar. Wij hebben diverse kettingen vervangen van de Skoda Rapid 1.2 en 1.4. De kosten variëren tussen €695 en €995 all-in. Dit is inclusief een leenauto, kleine beurt, arbeid en btw.

Distributieketting Roomster vervangen

De skoda Roomster distributieketting kan slijten omdat de druk op de kettingspanner afneemt. Dit kan verschillende oorzaken hebben.1 hiervan is steeds op een laag olieniveau rijden. Hierdoor komt er niet voldoende druk op de distributieketting en gaat deze slijten. Wij vervangen uw distributieketting in 1 dag. U kunt in de tussentijd gebruik maken van ons gratis leenauto.

Audi distributieketting

Distributieketting Superb vervangen

Super B staat voor super Betaalbaar als u kiest om uw distributieketting te laten vervangen door ons. Dit gebeurt namelijk met originele kettingsets direct vanaf de Skoda dealer. Waar concurrenten van ons proberen te bezuinigen op onderdelen, door bijvoorbeeld aftermarket kettingsets te monteren op uw auto, gaan wij voor kwaliteit! Daarom zijn zoveel klanten u voorgegaan. Bel ons voor een afspraak op 06 - 1995 2005 voor een afspraak.

Distributieketting Kodiaq vervangen

Door speciale prijsafspraken met de Skodadealer, kunnen wij originele onderdelen voordelig inkopen. Dit hebben wij gedaan om uw auto te voorzien van het beste wat is er, voor zo min mogelijk kosten. Daar geloven wij in, vanaf het begin dat ons bedrijf gestart is. Daarom zijn zoveel klanten u voorgegaan. Of uw Kodiaq een 1.4, 1.8 of 2.0 motor heeft; u bent zeker van een voordelige prijs en de hoogste kwaliteit als uw distributieketting door ons laat vervangen.

 • Laag uurtarief
 • Vandaag bellen = morgen gerepareerd
 • Klaar terwijl u wacht

Bel of WhatsApp direct met 1 van de monteurs

Logo WhatsApp
0297893008

Autobedrijf de Waver biedt meer