Pas op voor aftermarket onderdelen!

Bijna al onze concurrenten (behalve de dealers) monteren aftermarket kettingsets die zij via hun grossier verkrijgen. Deze onderdelen zijn circa 70% goedkoper dan de originele sets. Uw auto loopt hierdoor enorme risico op motorschade. Vraag daarom altijd bewijs bij onze concurrenten dat zij originele onderdelen gemonteerd hebben. Dit kan een factuur van de onderdelen bij de merkdealer zijn of een foto van de gemonteerde onderdelen waarop duidelijk het VW logo, merkcoderingen en kwaliteitscontrole codes staan.

Versprongen distributieketting TSI TFSI

In onderstaande 2 video’s ziet u wat er gebeurt als u te lang doorrijdt met een uitgerekte distributieketting. Helaas is er bij deze Volkswagen Jetta de ketting versprongen. Een kapotte distributieketting veroorzaakt enorme schade aan de TSI en TFSI motor.

Alle zuigers zijn geraakt door de kleppen. De zuiger in cilinder 3 is zelfs door tweeën gespleten. 2 Van de 16 kleppen zijn zelfs gebroken. Hierdoor is de cilinderkop ernstig beschadigd. Deze motor is helaas niet meer te redden. De geschatte kosten zijn circa €4500 euro voor een gereviseerd motor inclusief een nieuwe kettingset en montage. De kosten zijn enorm omdat er nergens een motor te vinden is.

Distributieketting Seat Ibiza vervangen

Wij vervangen een distributieketting van alle modellen van Seat. Een distributieketting voor de Seat Ibiza, Leon en de Altea kan erg duur zijn. Wij monteren originele onderdelen van de dealer. Bij sommige motortypes is er een gemodificeerde set beschikbaar. Door de distributieketting van uw Seat te laten vervangen door ons, kunt u veel geld besparen.

Distributieketting Seat Leon vervangen

De sportieve modellen van Seat worden meestal geleverd met een TSI motor, zo ook de Seat Leon. De TSI motor beschikt over een distributieketting, en hoort dus onderhoudsvrij te zijn. Toch komt het soms voor dat uw distributieketting toch vervangen moet worden. Dat kan door verschillende factoren komen. Onder andere door leeftijd, onvoldoende smering of door een defecte ketting spanner, met gevolgen van dien. Vervang uw Distributieketting tijdig en voorkom nog hogere kosten!

Distributieketting Seat Altea

Sommige motoren van de Seat Altea beschikken over een distributieketting, de ketting zorgt voor verbinding tussen de krukas en nokkenas. En is dus van essentieel belang in de TSI motor. De distributieketting is formeel onderhoudsvrij, toch kan er in de loop der jaren rek ontstaan op de ketting. Dit kan voor aparte bijgeluiden gaan zorgen en motor storingen. Gevolgen hiervan zijn zeer onaangenaam voor de motor.

Distributieketting Seat Toledo vervangen

De meeste Seat Toledo beschikken over een TSI motor. De TSI motor word aangedreven door een distributieketting (zie foto). Een distributieketting is van essentieel belang, het zorgt voor de aandrijving tussen uw krukas en nokkenas. Er kan rek ontstaan op de ketting, u zult de ketting onder andere kunnen horen ratelen. Vooral bij het starten, met gevolgen van dien. Vervang uw distributieketting tijdig en voorkom nog hogere kosten!

Seat 1.2 TSI Distributieketting kosten

Onze monteurs werken met originele onderdelen van A-kwaliteit. U behoudt dus uw volledige recht op garantie. Bij het vervangen van de distributieketting moeten vaak ook andere onderdelen vervangen worden. Deze zullen door onze monteurs gedaan worden en zijn bij de prijs inbegrepen.

Seat 1.4 TSI Distributieketting prijs

De 1.2 TSI is, op de 1.0 TSI na, de lichtste motor van de VAG groep met de TSI technologie. De meest gehoorde klachten betreffen het oprekken van de distributieketting en overmatig olieverbruik. Het is raadzaam om de distributieketting zo snel mogelijk te vervangen, wanneer er zulke problemen voordoen. Hiermee voorkomt u dat de motor beschadigt raakt en de kosten nog hoger oplopen. Mocht het zo zijn dat er andere onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden tijdens de reparatie, dan nemen we altijd eerst contact met u op.

Kosten distributieketting vervangen Seat

De kosten van het vervangen van een distributieketting zijn verschillend. De kosten variëren van 695 euro tot 995 euro. Hieronder treft u een kostenplaatje aan.

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

 • Distributieketting 1.2 TSI TFSI €695,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Seat Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.4 TSI TFSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Seat Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.6 FSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Seat Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.8 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Seat Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 2.0 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Seat Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Onze conculega’s monteren vaak after-market onderdelen op uw auto. Deze zijn aanzienlijk goedkoper.
Bij ons worden de hierboven genoemde onderdelen rechtstreeks via de VW/Audi/Seat/Skoda dealer aangeleverd.
U krijgt dus altijd originele onderdelen op uw auto gemonteerd.

Distributieketting Seat Alhambra

Helaas rekt ook de ketting van de Seat Alhambra uit en maakt deze lawaai bij het starten van de motor. De distributieketting van de Seat Ahambra kunnen wij vervangen vanaf €695 euro. Wij monteren dan een origineel set van de Seat dealer. U krijgt ook een leenauto als u mobiel wilt blijven.

Distributieketting Exeo vervangen

De distributieketting van de Seat Exeo is uitgevoerd bij een tweetal motoren. De 1.8 en 2.0. Beide distributiekettingen vervangen wij binnen 1 dag, terwijl u ons gratis leenauto geniet. Als u uw auto om 9uur brengt, is hij om 17uur klaar. Bel daarom snel voor een afspraak.

Distributieketting Toledo vervangen

De Seat Toledo 1.2 distributieketting vervangen wij voor €695 all-in. U kunt soms hierop wachten. Daarentegen is de Seat Toledo ook uitgevoerd met een 1.4 motor. Als u de distributieriem vervangen wilt hebben, kunt u uw auto in de ochtend brengen. Dan is hij aan het einde van de dag klaar. Ondertussen rijdt u rond met ons gratis

 • Laag uurtarief
 • Vandaag bellen = morgen gerepareerd
 • Klaar terwijl u wacht

Bel of WhatsApp direct met 1 van de monteurs

Logo WhatsApp
0297893008

Autobedrijf de Waver biedt meer