Pas op voor aftermarket onderdelen!

Bijna al onze concurrenten (behalve de dealers) monteren aftermarket kettingsets die zij via hun grossier verkrijgen. Deze onderdelen zijn circa 70% goedkoper dan de originele sets. Uw auto loopt hierdoor enorme risico op motorschade. Vraag daarom altijd bewijs bij onze concurrenten dat zij originele onderdelen gemonteerd hebben. Dit kan een factuur van de onderdelen bij de merkdealer zijn of een foto van de gemonteerde onderdelen waarop duidelijk het VW logo, merkcoderingen en kwaliteitscontrole codes staan.

Versprongen distributieketting TSI TFSI

In onderstaande 2 video’s ziet u wat er gebeurt als u te lang doorrijdt met een uitgerekte distributieketting. Helaas is er bij deze Volkswagen Jetta de ketting versprongen. Een kapotte distributieketting veroorzaakt enorme schade aan de TSI en TFSI motor.

Alle zuigers zijn geraakt door de kleppen. De zuiger in cilinder 3 is zelfs door tweeën gespleten. 2 Van de 16 kleppen zijn zelfs gebroken. Hierdoor is de cilinderkop ernstig beschadigd. Deze motor is helaas niet meer te redden. De geschatte kosten zijn circa €4500 euro voor een gereviseerd motor inclusief een nieuwe kettingset en montage. De kosten zijn enorm omdat er nergens een motor te vinden is.

Distributieketting Audi A1

Audi A1 beschikt meestal over een 1.2 of 1.4 TFSI motor, de TFSI motor draait op een distributieketting. De oorzaak van een uitgerekte ketting van een Audi A1 komt meestal door ouderdom, des te ouder de ketting des te meer die is uitgerekt. Een uitgerekte ketting kan ook komen doordat de spanner stuk is. Als de spanner stuk is dan word de ketting niet voldoende gespannen. Gevolgen hiervan zijn niet aangenaam voor uw TFSI motor.

Distributieketting Audi A3

De oorzaak van een uitgerekte ketting kan ontstaan door meerdere factoren. Meestal komt het doordat de distributieketting door ouderdom uitrekt, dit komt vaak voor na een aantal jaar. In sommige gevallen kan het komen doordat de spanner (Spanner spant de ketting) stuk is. Hierdoor komt er minder of geen spanning te staan op de ketting, de gevolgen hiervan zijn zeer slecht voor uw motor. In sommige gevallen kan uw distributieketting ook stuk gaan door slechte smering (van olie). Dus ververs bij een TFSI motor ook tijdig uw olie.

Distributieketting Audi A4

De Audi A4 benzine beschikt over een TFSI motor. De TFSI motor word uitgevoerd met een distributieketting. Officieel hoort een distributieketting onderhoudsvrij te zijn, dit is helaas niet het geval bij Audi. Na een aantal jaar is de kans aanwezig dat uw distributieketting toch vervangen moet worden. Dat kan vakkundig en voordelig afgehandeld worden bij Autobedrijf de Waver.

Distributieketting Audi A5

De Luxe Coupe van Audi is de Audi A5. De A5 is in 2007 op de markt gebracht. De Audi A5 benzine beschikt over een TFSI motor. Een bekende kwaal bij de TFSI motor is dat de distributieketting na een aantal jaar uitrekt, en vervangen moet worden. Het uitrekken van een distributieketting kan liggen aan meerdere factoren. Bijvoorbeeld door onvoldoende smering, waardoor de spanner minder druk uit oefent op de ketting. Gevolg hiervan is een uitgerekte ketting. Uw distributieketting kan ook uitrekken door ouderdom. Kans is dan groot dat u de ketting hoort ratelen, uw motor gaat minder presteren. Met de gevolgen van dien. Vervang uw distributieketting tijdig en voorkom nog hogere kosten!

Distributieketting Audi A6

De Audi A6 beschikt over een distributieketting. Een distributieketting hoort onderhoudsvrij te zijn, maar dat is niet altijd het geval. De distributieketting zorgt voor de verbinding tussen uw krukas en uw nokkenas en is dus zeer van belang. Na een aantal jaar begint de distributieketting meestal te ratelen, blijft u door rijden met een ratelende ketting dan kan er interne schade worden aangericht aan uw motor. Gevolg hiervan is een motor revisie of een nieuwe motor, de kosten van een motorrevisie liggen een aantal keer hoger dan het vervangen van uw distributieketting dus vervang uw ketting tijdig!

Audi distributieketting vervangen

Vaak geven geluiden of een brandend storingslampje aan dat er onderhoud nodig is. Het is dan altijd het beste dat u even bij ons komt zodat wij kunnen vaststellen wat de oorzaak precies is. Rammelt bijvoorbeeld de distributieketting bij stationair draaien? Grote kans dat het probleem bij uw distributieketting ligt: bijvoorbeeld een uitgerekte ketting of een kapotte kettingspanner. Bij te lang doorrijden met deze klachten kan er grote schade aan uw motor ontstaan zoals kromme inlaatkleppen en uitlaatkleppen, schade aan de zuigers en distributieketting. Bent u in het bezit van een auto met een TSI of TFSI motor? Wilt u weten wanneer de distributieketting aan vervanging toe is? Neem dan gerust contact op.

Volkswagen distributieketting Volkswagen distributieketting

Kosten distributieketting vervangen Audi

De kosten van het vervangen van een distributieketting zijn verschillend. De kosten variëren van 695 euro tot 995 euro. Hieronder treft u een kostenplaatje aan.

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

 • Distributieketting 1.2 TSI TFSI €695,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Audi Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.4 TSI TFSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Audi Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.6 FSI €995,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Audi Dealer: gemodificeerd kettingset met geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 1.8 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Audi Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

 • Distributieketting 2.0 TSI TFSI €895,- inclusief btw, kleine beurt en leenauto.
  Onderdelen rechtstreeks van de Audi Dealer: kettingset, geleiders, kettingspanner, keerring, krukasbout, pakkingbouten, dekselpakking, pakkingkit.

Onze conculega’s monteren vaak after-market onderdelen op uw auto. Deze zijn aanzienlijk goedkoper.
Bij ons worden de hierboven genoemde onderdelen rechtstreeks via de VW/Audi/Seat/Skoda dealer aangeleverd.
U krijgt dus altijd originele onderdelen op uw auto gemonteerd.

Distributieketting Audi Q2 vervangen

De distributieketting van de Audi Q2 hebben wij vaak vervangen. De kosten variëren tussen €695 en €995 euro. Wij vervangen bij de Audi Q2 1.2 TFSI en de 1.4 TFSI de distributieketting vakkundig en met originele distributiekettingsets vanaf de Audi dealer.

Distributieketting Audi Q3 vervangen

Bij de Audi Q3 vervangen wij de distributieketting van de 1.4 TFSI en 2.0 TFSI motor. Dit zijn de meest voorkomende motorvarianten. Tijdens de reparatie krijgt u een leenauto van ons.

Audi distributieketting

Distributieketting Audi Q5 vervangen

De Audi Q5 2.0 TFSI distributieketting vervangen wij ook. De motor is wat hoger geplaatst wat het werken minder arbeidsintensief maakt voor onze monteurs. Dus deze variant wordt altijd met extra open armen ontvangen door ons. De reparatie gebeurt binnen 1 dag dus als u uw Audi Q5 voor het vervangen van de distributieketting vroeg brengt, dan is hij aan het einde van de dag klaar.

Distributieketting Audi S3 vervangen

De snelle variant van de Audi A3 is de Audi S3 2.0 TFSI. Deze distributieketting hebben wij op voorraad liggen en kunnen wij binnen 1 dag vervangen. Wij monteren altijd kettingsets origineel vanaf de Audi dealer om het kwaliteit te waarborgen. Omdat er veel gevraagd wordt van deze snelle motorvariant, is het heel belangrijk dat een originele kettingset gemonteerd wordt. Bij veel concurrenten wordt bespaard op onderdelen omdat deze aftermarket 70% goedkoper zijn. Maak daarom gebruik van onze dienst en wees garant dat uw auto het beste krijgt.

Distributieketting Audi TT vervangen

De befaamde Audi TT mag er wezen. Wij hebben diverse klanten rijden die hun distributieketting hebben laten vervangen door ons. De auto TT is voorzien van een 1.8 TFSI en een 2.0TFSI motor. Beide distributieketting sets kunnen wij vervangen met originele van de Audi dealer. Een leenauto en kleine beurt is altijd inbegrepen bij onze service zodat u mobiel blijft tijdens de reparatie.

Audi distributieketting
 • Laag uurtarief
 • Vandaag bellen = morgen gerepareerd
 • Klaar terwijl u wacht

Bel of WhatsApp direct met 1 van de monteurs

Logo WhatsApp
0297893008

Autobedrijf de Waver biedt meer