Distributieketting vervangen Volkswagen

Als uw VW distributieketting speling heeft, zal de motor diverse klachten vertonen. De meest voorkomende zijn:

 • Motormanagement storing
 • Oranje lamp brand
 • Storing in zijn verbranding
 • Misfire storing
 • Motor maakt lawaai bij koude start
 • Geratel bij koude start
 • Rammel bij het starten
 • Ratelen bij stationair toerental
 • Rammelen bij stationair lopen

Distributieketting vervangen VW

Als uw distributieketting opgerekt is, kan deze breken. Dit zal enorm hoge kosten met zich meebrengen. Er zal dan een koprevisie uitgevoerd worden. Een distributieketting, spanners, geleiders, keerringen, kleppen, koppakking en kopbouten zullen dan vervangen moeten worden. Daarbij zal de cilinderkop gevlakt moeten worden. De kosten hiervan zijn twee tot drie keer hoger. Wees dit allemaal voor door een nieuwe distributieketting te monteren.

Distributieketting volkswagen

Distributieketting 1.2 TSI 1.4 TSI vervangen

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

 • Distributieketting 1.2 €625,-
 • Distributieketting 1.2 TSI €625,-
 • Distributieketting 1.2 TFSI €625,-
 • Distributieketting 1.4 €625,-
 • Distributieketting 1.4 TSI €795,-
 • Distributieketting 1.4 TFSI €795,-
 • Distributieketting 1.6 FSI €795,-
 • Distributieketting 1.8 €695,-
 • Distributieketting 1.8 TSI €895,-
 • Distributieketting 1.8 TFSI €895,-
 • Distributieketting 2.0 €895,-
 • Distributieketting 2.0 TSI €895,-
 • Distributieketting 2.0 TFSI €895,-

Bent u niet zeker of uw motortype er tussen staat? WhatsApp dan uw kenteken naar: 06-24 626 380

Distributieketting vervangen Golf

Bij ons betaald u een full-service prijs zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Of wij nu een distributieketting vervangen van een Golf of een Polo. Het zijn bekende TSI en TFSI motoren van dezelfde fabrikant. Bij het vervangen van elk distributieketting, krijgt u het volgende:

 • Originele VAG VW Audi distributiekettingset
 • Inclusief geleiders, ketting, spanners en keerring
 • Kleine onderhoudsbeurt
 • Olie en oliefilter worden vernieuwd
 • Reset van het service interval
 • Gratis leenauto
 • De arbeid
 • 2 Jaar Garantie op werkzaamheden

Distributieketting vervangen Skoda

Een motor heeft 2 manieren om zijn krukas en nokkenas met elkaar synchroon te laten lopen. Met een distributieriem of een distributieketting. De timing van de 2 onderdelen is cruciaal om de verbranding in de motor goed te laten verlopen. Loopt de timing te vroeg of te laat, dan treden er problemen op. Het nadeel van een distributieriem is dat deze om de zoveel tijd of kilometers vervangen moet worden. Het kost periodiek gemiddeld 500 tot 750 euro. Skoda gebruikt in veel motoren een distributieketting. Zo hebben vele modellen van Skoda met een 1.2 TSI en een 1.4 TSI motor problemen met hun distributieketting. Wij vervangen een distributieketting van een Skoda vakkundig. Voor een diagnose kunt u altijd even bellen met 1 van onze monteurs.

Distributieketting volkswagen passat

Distributieketting vervangen Polo

Een distributieketting hoeft niet vervangen te worden. Er zijn enkele uitzonderingen. En dit geld ook voor de distributieketting van de Polo 1.2 TSI en de distributieketting van de Polo 1.4 TSI. Wanneer treden er problemen op en moet een distributieketting vervangen worden?

 • Zonder olie rijden; de ketting wordt niet gesmeerd en rekt zo uit. De distributieketting draait in vergelijking met de distributieriem door de motorolie. Daarom is goede smering essentieel.
 • Op verkeerde olie rijden. Te dikke of te dunne olie kan bij een warme en koude motor voor problemen zorgen. Er is dan onvoldoende druk op de spanner waardoor de ketting niet op zijn timing kan lopen. Bovendien treed de meeste slijtage op bij de eerste (koude) start. Alle olie is in de nacht weggelopen en moet zo snel mogelijk uitgesmeerd worden over alle metalen componenten.
 • Geen onderhoud plegen. Als er jarenlang geen olie wordt ververst, kan er vocht ontstaan in de motor wat vervolgens voor slijtage kan zorgen. Water en olie zijn tegenpolen van elkaar dus waar water is, komt de olie er niet bij. En andersom. Een snel draaiend metaal zoals een distributieketting kan ongesmeerd heel snel slijtage krijgen en daarmee uitrekken of breken.
 • Kwaliteit van de fabrikant. Elk metaal heeft zo zijn percentage van hardheid en uitzettingscoëfficiënt. Kwalitatief goed materiaal moet aan bepaalde eisen voldoen. De distributieketting mag uitrekken, zolang het binnen de marges blijft. Hier is het bij Volkswagen misgegaan en het probleem met de TSI en TFSI motor is hierdoor een feit geworden.
Distributieketting volkswagen polo gti
Distributieketting volkswagen polo gti

TFSI Distributieketting vervangen

Het probleem van een distributieketting in een Audi, Volkswagen, Seat of Skoda zit in 1 van bovengenoemde punten. Wij vervangen uw oude distributieketting met een nieuwe. De nieuwe is vaak gemodificeerd. De fabrikant heeft het probleem met de distributieketting dus verholpen. Het maakt niet uit of de motor in een Audi zit of in een Skoda. De benaming is alleen anders want dezelfde 1.4 TFSI motor wordt door Volkswagen 1.4 TSI genoemd. Dat geld ook voor de 1.2 TFSI motor. Bij ons kunt u met al deze motoren terecht.

TSI Distributieketting vervangen

Een Volkswagen woordvoerder zei: 'Als de distributieketting niet meer onder de juiste spanning staat kan de motor uiteindelijk uit zijn timing gaan lopen. Maar er zal altijd een lampje op het dashboard gaan branden en dan moet je natuurlijk wel naar de garage gaan.' Helaas kan de importeur de reparatie niet kosteloos uitvoeren. U staat er dus alleen voor. Wij vervangen alle distributiekettingen van TSI motoren. Ons garage heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen. We hebben speciaal opgeleide monteurs die deze ingewikkelde klus op vakkundige wijze voor u klaren. Goedkoper dan bij de dealer. Wij bieden 2 jaar garantie en een gratis leenauto.

Distributieketting vervangen TSI

Vaak geven geluiden of een brandend storingslampje aan dat er onderhoud nodig is. Het is dan altijd het beste dat u even bij ons komt zodat wij kunnen vaststellen wat de oorzaak precies is. Rammelt bijvoorbeeld de distributieketting bij stationair draaien? Grote kans dat het probleem bij uw distributieketting ligt: bijvoorbeeld een uitgerekte ketting of een kapotte kettingspanner. Bij te lang doorrijden met deze klachten kan er grote schade aan uw motor ontstaan zoals kromme inlaatkleppen en uitlaatkleppen, schade aan de zuigers en distributieketting. Bent u in het bezit van een auto met een TSI of TFSI motor? Wilt u weten wanneer de distributieketting aan vervanging toe is? Neem dan gerust contact op.

1.4 TSI Distributieketting vervangen kosten

De kosten bij het vervangen van een distributieketting liggen over het algemeen een stuk hoger dan de kosten bij het vervangen van een distributieriem. Het vervangen van een distributieketting komt echter minder vaak voor dan het vervangen van een distributieriem. De distributieriem moet bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode vervangen worden. De distributieketting moet vervangen worden als deze hoorbaar wordt (ratelend geluid).

Volkswagen distributieketting

1.4 TSI Ketting vervangen

De oorzaak van een ratelende distributieketting is in de meeste gevallen een slecht werkende kettingspanner of een uitgerekte ketting. Hierdoor zal de distributieketting een rammelend geluid maken of een verkeerde timing hebben waardoor het motormanagementlamp gaat branden. Bij oudere auto’s was het nog wel eens mogelijk om de kettingspanner vanaf de buitenkant van het motorblok af te stellen. De laatste jaren zitten deze kettingspanners ingebouwd bij de distributieketting en deze worden hydraulisch aangestuurd. Om deze te vervangen zal dus alles gedemonteerd moeten worden.

Distributieketting vervangen VW

Wij vervangen de ketting van uw TSI TFSI motor vakkundig. Wij hanteren een scherp uurtarief. Met de ruime ervaring kunnen wij dit zeer concurrerend uitvoeren. U bent hierdoor bij ons goedkoper uit dan bij de dealer. Er wordt bij ons uitsluitend met originele onderdelen gewerkt. U behoudt dus uw volledige recht op garantie.

Distributieketting 1.4 TSI vervangen

Onze speciaal opgeleide monteurs hebben ruime ervaring met het vervangen van distributiekettingen van 1.4 TSI motoren. Bent u in het bezit van een Audi, Skoda, Volkswagen, Seat met een 1.4 TSI motor en hoort u bij de start of bij het optrekken een ratelend geluid? Dan wijst dat op typische 1.4 TSI ketting problemen. Het is dan verstandig om uw distributieketting te vervangen. Wanneer u dat niet doet, dan bestaat de kans dat de distributie verspringt of de ketting breekt. In beide gevallen zal dat tot veel motorschade leiden en zullen de kosten voor reparatie aanzienlijk hoger zijn.

Kosten Distributieketting vervangen volkswagen

TFSI Distributieketting vervangen

Bij ons krijgt u een full service prijs, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Doordat wij scherpe uurtarieven hanteren en ruime ervaring hebben, bent u bij ons goedkoper uit dan bij de dealer. Wij vervangen alle TFSI distributiekettingen. Bekijk onze prijslijst per type motor, als u wilt weten wat het u gaat kosten. U krijgt altijd een gratis leenauto bij vervanging van de distributieketting van uw TFSI motor. U geniet van dezelfde service, zoals bij de dealer.

Distributieketting vervangen Golf

Wij vervangen de distributieketting van uw Golf volgens de voorschriften en modificatie van de fabrikant. U krijgt een originele VAG VW Golf distributieketting. Wij monteren een gemodificeerd en compleet distributieketting met alle toebehoren. Ook voeren onze monteurs een kleine onderhoudsbeurt uit. Dit is inbegrepen in de prijs.

Distributieketting vervangen Polo

Bent u in het bezit van een Volkswagen Polo en weet u niet zeker of wij de distributieketting van uw VW Polo aan vervanging toe is? Neem dan contact met ons op. U kunt het kenteken van uw VW Polo whatsappen naar: 06-24 626 380.

Distributieketting vervangen Skoda

Bekijk onze prijzen voor het vervangen van de distibutieketting van uw Skoda. Bij ons bent u altijd voordeliger dan bij de skoda dealer. U krijgt 2 jaar garantie op de werkzaamheden en een gratis leenauto.

Distributieketting vervangen volkswagen

Fabia distributieketting vervangen

De distributieketting is een bekende euvel bij de motoren van onder meer de Skoda Fabia. Hoewel de distributieketting van de Skoda Fabia een levenslang hoort mee te gaan, is dit niet het geval. Vaak gebeurt dit wanneer de auto meer dan 5 jaar oud is en beroep op fabrieksgarantie niet meer mogelijk is. De dealer zal dan deze kostbare reparatie in rekening brengen. Onze garage biedt u de mogelijkheid deze kosten aanzienlijk te besparen, doordat wij werken met zeer ervaren monteurs en scherpe uurtarieven. De onderdelen zullen van verbeterde kwaliteit zijn en u krijgt 2 jaar garantie op de werkzaamheden.

TSI Ketting vervangen

Met name de vroege exemplaren van de 1.2 TSI motor kunnen last hebben van een oprekkende distributieketting. Als er geen garantie meer geldt, is vervanging van ketting en spanner een kostbare reparatie. U krijgt bij de reparatie een originele Volkswagen distributieketting. Bij ons heeft u geen hoge kosten of prijsverrassingen achteraf. Wij werken met een full service prijs.

Distributieketting Vervangen Volkswagen

Problemen met de distributieketting van dit motortype uit zich in bijgeluiden(ratelen) na starten, motormanagement lampje brand, slecht lopen of zelfs een gebroken ketting. Wij hebben veel ervaring met alle tsi en tfsi motoren waardoor wij deze reparatie vakkundig kunnen uitvoeren tegen een scherp tarief. Met gratis leenauto. Bekijk de site voor onze full service prijs voor deze reparatie.

Distributieketting Seat Ibiza Leon Altea vervangen

Wij vervangen een distributieketting van alle modellen van Seat. Een distributieketting voor de Seat Ibiza, Leon en de Altea kan erg duur zijn. Wij monteren originele onderdelen van de dealer. Bij sommige motortypes is er een gemodificeerde set beschikbaar. Door de distributieketting van uw Seat te laten vervangen door ons, kunt u veel geld besparen. Een gratis leenauto is inbegrepen.

Distributieketting 1.4 TSI vervangen

Onze monteurs werken met originele onderdelen van A-kwaliteit. U behoudt dus uw volledige recht op garantie. Bij het vervangen van de distributieketting moeten vaak ook andere onderdelen vervangen worden. Deze zullen door onze monteurs gedaan worden en zijn bij de prijs inbegrepen.

Distributieketting 1.2 TSI vervangen

De 1.2 TSI is, op de 1.0 TSI na, de lichtste motor van de VAG groep met de TSI technologie. De meest gehoorde klachten betreffen het oprekken van de distributieketting en overmatig olieverbruik. Het is raadzaam om de distributieketting zo snel mogelijk te vervangen, wanneer er zulke problemen voordoen. Hiermee voorkomt u dat de motor beschadigt raakt en de kosten nog hoger oplopen. Mocht het zo zijn dat er andere onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden tijdens de reparatie, dan nemen we altijd eerst contact met u op.

Distributieketting Volkswagen

Wij vervangen alle distributiekettingen van Volkswagen. Zowel de 1.0 tot de 3.2 motoren. Wij monteren alleen dealerkwaliteit onderdelen afkomstig van de VW/Audi dealer. Dus geen goedkope namaak.

Volkswagen Distributieketting

Volkswagen heeft veel problemen met motoren die distributiekettingen hebben voor de timing. Zij geven dit niet geheel toe, maar de rijder heeft het meeste last van dit. Bij een koude start veel geratel onder de motorkap, motormanagementlampjes die branden en hoog brandstofverbruik zijn het resultaat. Wij monteren nieuwe distributiekettingen op alle modellen van Volkswagen, Seat, Skoda en Audi.

Kosten distributieketting VW Volkswagen

De kosten van het vervangen van een distributieketting zijn verschillend. De kosten variëren van 625 euro tot 1500 euro. Hieronder treft u een kostenplaatje aan.

De reparatie kosten van alle TSI en TFSI motoren van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda:

 • Distributieketting 1.2 €625,-
 • Distributieketting 1.2 TSI €625,-
 • Distributieketting 1.2 TFSI €625,-
 • Distributieketting 1.4 €625,-
 • Distributieketting 1.4 TSI €795,-
 • Distributieketting 1.4 TFSI €795,-
 • Distributieketting 1.6 FSI €795,-
 • Distributieketting 1.8 €695,-
 • Distributieketting 1.8 TSI €895,-
 • Distributieketting 1.8 TFSI €895,-
 • Distributieketting 2.0 €895,-
 • Distributieketting 2.0 TSI €895,-
 • Distributieketting 2.0 TFSI €895,-

Distributieketting vervangen Volkswagen

Door Volkswagen zijn er gemodificeerde distributiekettingsets ontwikkeld. Deze monteren wij in complete sets die de VW Dealer levert. Het verschil zit in materiaal, hoeken van de tandwielen en de kettingen zelf. Zo is er ook een verbetering getroffen in de spanners zodat er voldoende oliedruk op de kettingen houd.

1.4 TSI Distributieketting

Met name de 1.4 TSI en 1.4 TFSI motoren hebben last van de uitgerekte kettingen. Wij vervangen deze binnen 1 dag. U brengt uw auto om 9 uur. Krijgt een leenauto mee en om 17uur kunt u uw auto weer ophalen. Wij vervangen complete distributiekettingsets van de VW/Audi dealer.

Distributieketting Skoda Octavia

Ook een distributieketting van een Skoda Octavia vervangen wij vanaf €625 euro. Bij de 1.2 TSI motor van de Skoda Octavia is er veel speling te vinden als wij kijken naar zijn distributieketting. Hieronder hebben wij een video van hoeveel rek er in de distributieketting kan komen. Een uitgerekte distributieketting veroorzaakt in zijn eerste stadium veel lawaai bij een ochtendstart. In een later stadium zal er een motormanagement lamp aangaan (oranje lamp). Hierna zal de motor slecht beginnen te lopen en zal breken het gevolg zijn. Wees er dus vroegtijdig bij. Zie hieronder een Skoda Octavia 1.2 TSI waarbij wij recentelijk een kettingset vervangen hebben.

 • Laag uurtarief
 • Vandaag bellen = morgen gerepareerd
 • Klaar terwijl u wacht
 • Gratis leenauto

Bel of WhatsApp direct met 1 van de 5 monteurs

Afbeelding monteur Logo WhatsApp
06 - 24 626 380

Autobedrijf de Waver biedt meer