Audi distributieketting vervangen

Vaak geven geluiden of een brandend storingslampje aan dat er onderhoud nodig is. Het is dan altijd het beste dat u even bij ons komt zodat wij kunnen vaststellen wat de oorzaak precies is. Rammelt bijvoorbeeld de distributieketting bij stationair draaien? Grote kans dat het probleem bij uw distributieketting ligt: bijvoorbeeld een uitgerekte ketting of een kapotte kettingspanner. Bij te lang doorrijden met deze klachten kan er grote schade aan uw motor ontstaan zoals kromme inlaatkleppen en uitlaatkleppen, schade aan de zuigers en distributieketting. Bent u in het bezit van een auto met een TSI of TFSI motor? Wilt u weten wanneer de distributieketting aan vervanging toe is? Neem dan gerust contact op.

1.4 TSI Distributieketting vervangen kosten

De kosten bij het vervangen van een distributieketting liggen over het algemeen een stuk hoger dan de kosten bij het vervangen van een distributieriem. Het vervangen van een distributieketting komt echter minder vaak voor dan het vervangen van een distributieriem. De distributieriem moet bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde periode vervangen worden. De distributieketting moet vervangen worden als deze hoorbaar wordt (ratelend geluid).

Volkswagen distributieketting

1.4 TSI Ketting vervangen

De oorzaak van een ratelende distributieketting is in de meeste gevallen een slecht werkende kettingspanner of een uitgerekte ketting. Hierdoor zal de distributieketting een rammelend geluid maken of een verkeerde timing hebben waardoor het motormanagementlamp gaat branden. Bij oudere auto’s was het nog wel eens mogelijk om de kettingspanner vanaf de buitenkant van het motorblok af te stellen. De laatste jaren zitten deze kettingspanners ingebouwd bij de distributieketting en deze worden hydraulisch aangestuurd. Om deze te vervangen zal dus alles gedemonteerd moeten worden.

Kosten Distributieketting vervangen volkswagen
  • Laag uurtarief
  • Vandaag bellen = morgen gerepareerd
  • Klaar terwijl u wacht
  • Gratis leenauto

Bel of WhatsApp direct met 1 van de 5 monteurs

Afbeelding monteur Logo WhatsApp
06 - 1995 2005

Autobedrijf de Waver biedt meer